A
Alr1987
Guest
when searching on the internet i found this question/answer-
“Q:Is it OK for Catholics to have their marriage witnessed by a priest of the Society of St. Pius X?
A:According to the Code of Canon Law, Catholic marriages ordinarily must be witnessed by the local ordinary or the parish priest, or by a minister—usually a priest or deacon—delegated by them to do so (canon 1108 §1). Because SSPX priests do not have faculties from the Church to witness Catholic marriages, Catholics may not have their marriage witnessed by an SSPX priest.”
Is this true because I don’t believe it is, the Pope himself stated that SSPX itsn’t in schism or excommunicated and that any preist has the right to say the Traditional Latin Rite, in fact doesn’t the Pope himslef say the Traditional Latin Mass on occasion?
Is this to say that if i get married in a Traditional Catholic Church under the Traditional Latin Mass my marriage wouldn’t be valid?
“Q:Is it OK for Catholics to have their marriage witnessed by a priest of the Society of St. Pius X?
A:According to the Code of Canon Law, Catholic marriages ordinarily must be witnessed by the local ordinary or the parish priest, or by a minister—usually a priest or deacon—delegated by them to do so (canon 1108 §1). Because SSPX priests do not have faculties from the Church to witness Catholic marriages, Catholics may not have their marriage witnessed by an SSPX priest.”
Is this true because I don’t believe it is, the Pope himself stated that SSPX itsn’t in schism or excommunicated and that any preist has the right to say the Traditional Latin Rite, in fact doesn’t the Pope himslef say the Traditional Latin Mass on occasion?
Is this to say that if i get married in a Traditional Catholic Church under the Traditional Latin Mass my marriage wouldn’t be valid?